Kaikki 63 Porvoon vihreää ehdokasta ovat jättäneet vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen. Vihreät ovat pitkään ajaneet vaalirahoituksen avoimuutta, niin että kampanjoinnin rahoitus olisi läpinäkyvästi äänestäjien arvioitavissa jo ennen vaaleja. Jos vaalirahoitusilmoitus tehdään vasta vaalien jälkeen, menee seuraavat neljä vuotta, ennen kuin sen sisältö voi vaikuttaa äänestäjän äänestyspäätökseen.

Vihreistä äänestäjillä on oikeus tietää, kenen rahoilla vaalikampanjoita tehdään. Siksi yhdistys kannustaakin ehdokkaita tekemään ennakkoilmoituksensa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ennen varsinaista vaalipäivää. Vihreät toivoo, että esimerkki kirittäisi myös muiden puolueiden ehdokkaita ilmoittamaan rahoituksensa mahdollisimman pian. Tällä hetkellä vihreitä ja kristillisdemokraatteja lukuun ottamatta ennakkoilmoitusten teko on porvoolaisehdokkaiden osalta perin vähäistä.

Vaalirahoituksen ennakkoilmoitukset – Porvoo

Lisätietoja:

Tomi Lassi, puheenjohtaja (även på svenska) p. 041 5100 617, tomi.lassi@vihreat.fi

Mika Varpio, vaalipäällikkö p. 050 5333 880, mika.varpio@gmail.com