MED FINNS EN NÄRVÅRDARSTUDERANDE, EN DANSLÄRARE, EN KÖPMAN, EN STUDERANDE OCH EN ERGOTERAPEUT

På De grönas kommunalvalslista finns nu sammanlagt hela 63 Borgåbor som vill bli fullmäktigeledamöter. Närvårdarstuderanden Roua Badran valde att ställa upp för De gröna, eftersom hon såg att partiet har just de mål som Finland behöver. Saker som är viktiga för kandidaten är välbefinnandet hos barn, unga och åldringar, tjänsterna för åldringar och tryggandet av miljöns framtid.

”Jag vill lära barnen betydelsen av mänskliga rättigheter och jämlikhet och arbeta för att få slut på mobbningen, eftersom det är en orsak som mest påverkar barnets psyke och utveckling. Jag vill också stöda integrationen av invandrare i Finland. Många har en lång arbetserfarenhet i sitt eget land, men bristen på språkkunskaper påverkar här deras möjligheter att komma ut i arbetslivet”, säger Roua Badran.

Janne Halinen motiverar sin kandidatur så här: ”Som köpman träffar jag dagligen hundratals kunder och pratar allt möjligt med dem, också politik. Det finns mycket missnöje i luften, och det verkar rätt ofta kanaliseras genom Sannfinländarna. Jag vill erbjuda ett alternativ till den strömningen för att jag vill att mina barn ska få växa upp i en öppen, trygg och ren miljö. Som företagare är jag redan med och bygger upp samhället och därför kändes också det här naturligt.”

De nya gröna kandidaterna utöver Roua Badran och Janne Halinen är dansläraren Emmi Hahto, studeranden Aino Pajari och ergoterapeuten och företagaren Sari Saariaho-Uusimäki.

De Gröna i Borgås kandidatgalleri

Morgondagens Borgå är grönt – De Gröna i Borgås kommunalvalsprogram 2021

Närmare:

Tomi Lassi, ordförande (även på svenska) tfn 041 5100 617, tomi.lassi@vihreat.fi

Mika Varpio, valchef tfn 050 5333 880, mika.varpio@gmail.com