Kiitos kaikille eduskuntavaaleissa Vihreitä äänestäneille, kampanjoinnissa mukana olleille ja torikohtaamisille! Itse osallistuin ensimmäistä kertaa elämässäni vaalikampanjointiin ja pääsinkin kylmiltään toimimaan Porvoon Vihreiden vaalivastaavana. Näin jälkikäteen on toki fiksua vilkaista menneeseen eduskuntavaalikampanjaan, mutta samalla myös kääntää katseet kohti tulevaa.

Vaalien aikana en voinut lakata ihmettelemästä vaalien parrasvalojen takaa löytyvää vapaaehtoiskoneistoa ja käytettyjen tuntien määrää. Ymmärsin, että hyvät ehdokkaatkaan eivät pääse pitkälle ilman motivoituneita vapaaehtoisia. Aiemmin olin seurannut vaaleja vain etäisesti äänestäjän näkökulmasta käsin. Vaalien ja äänestämisen merkitys minulle muuttui aiemmasta saatuani itse olla kädet savessa ja sydän mukana. Toivon, että tulevissa vaaleissa yhä useampi innostuisi mukaan vaalikampanjointiin sillä sitä kautta toimivan demokratian ymmärrys ja merkitys voivat kasvaa.

Yllätyin iloisesta kuinka alun vaalistressin ja unettomien öiden jälkeen alkoi vapaaehtoisia löytyä myös Porvoon vaalikampanjointiin. Viimeisinä viikkoina oli meillä laskujeni mukaan jopa 25 Porvoon Vihreiden jäsentä mukana kampanjoinnissa. Lämmin kiitos kaikille teille!

Katse vaaleista kohti tulevaa

Vihreä toiminta on paljon muutakin kuin vain vaaleista toiseen ahertamista. Vaikka vaalit ovat tärkeä osa toimintaa (ja joillekin ihmisille jopa elämän parasta aikaa), on minusta vihreiden paikallisyhdistysten perustoiminnan tehtävänä tuoda alueen vihreistä arvoista kiinnostuneet ihmiset yhteen ja antaa työkaluja toimia paremman tulevaisuuden eteen.

Vihreiden jäsenyys on kannanotto maailman menoon. Liittymällä Porvoon Vihreiden jäseneksi olet mukana muuttamassa maailmaa ja puolustamassa ihmisarvoa, ympäristöä ja heikommassa asemassa olevia.

Työ ympäristön, tasa-arvon, koulutuksen ja vihreämmän tulevaisuuden hyväksi tehdään vaalien välillä. Maksamalla jäsenmaksun tuet työtämme paremman maailman puolesta. Vihreät ei ole vain poliittinen puolue: olemme liike, joka on yhtä vahva kuin sen jäsenistö. Juuri sinä olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaan Porvoossa!

Liity jäseneksi jo tänään!

Keväisin terveisin,

Sara Malve-Ahlroth, Porvoon Vihreiden puheenjohtaja